Dropbox käyttöön

Dropboxiin rekisteröidytään osoitteessa www.dropbox.com joko i Padin tai tietokoneen selaimella. Lisäksi kannattaa ladata myös omalle i Padille AppsStoresta ilmainen Dropbox-ohjelma. Samoin pilvipalvelun sujuvan käytön vuoksi kannattaa se ladata em. osoitteen ensimmäisenä avautuvan sivun kautta kaikille niille tietokoneille, joita käyttää töiden valmistelussa ja käytössä.

Pilvipalvelussa tiedostot ovat missä tahansa ja millä tahansa nettiin yhteydessä olevalla koneella avattavissa. Dropboxin kautta saadaan siirrettyä mm. opetuksessa aiemmin käytetyt tiedostot myös i Padilla käytettäviksi. 
Kun on tehty tiedosto, kuva, video, esitys… , niin tallennetaan tai ladataan se Dropboxiin, eikä enää muistitikkuja tai sähköpostin liitetiedostoja tarvita siirrossa. I Padilla kuvatiedostot siirtyvät automaattisesti Dropboxiin, muita tiedostoja siirrettäessä käytäntö vaihtelee. Joissain ohjelmissa on suoraa vaihtoehto Dropbox, joissain jakaminen tehdään sähköpostin välityksellä ja joissain WebDAVin välityksellä.  
Tiedosto saadaan auki joko kirjautumalla em. osoitteeseen omilla tunnuksilla tai suoraa koneella olevasta Dropbox-ohjelmasta. Tilaa on 2 Gt käytettävissä. Jos tallettaa musiikkia tai liikkuvaa kuvaa paljon, raja voi tulla nopeasti vastaan. Dropboxia kannattaa välillä ”siivota” tarpeettomista tiedostoista.

Dropboxilla voi jakaa tiedoston tai kansion linkittämällä. Tällöin sille luodaan nettiosoite, mikä voidaan jakaa luokassa suoraa oppilaille avattavaksi selaimella. Kaikki saavat saman tiedoston itselleen näkyviin ja oppilaat voivat tallentaa sen tarvittaessa omalle koneelleen. Nettiosite voidaan Dropboxissa lähettää myös sp:nä tai tekstiviestillä kuinka monelle tahansa kerralla. Se voidaan laittaa blogiin tai muualle linkiksi. Vastaanottajalla ei tarvitse olla Dropbox-tiliä.

Lisäksi Dropboxiin luotuja kansioita voidaan jakaa, jolloin vastaanottajalla pitää olla tili. Tiliin liittyy sp-osoite, jota voidaan yhtenä keinona  käyttää jakamisessa. Jaetun kansion sisältöjä voi kuka tahansa jakaja muokata, poistaa ja tuoda sinne uusia tiedostoja. Tämän vuoksi jaettu kansio mahdollistaa esim. yhteisöllisen työskentelyn. Jaetun kansion kautta opettaja voi jakaa kurssin materiaalit oppilasryhmälle joko kaikki kerralla tai sitä mukaa, kun kurssilla edetään. Heti kun tiedotoja lisätään, poistetaan tai muokataan, päivittyvät tapahtumat kaikilla nillä, jotka jakavat ko. kansion.

Tarkemmat ohjeet
tilin luomiseen,
linkittämiseen, jakamiseen sekä
tiedostojen siirtoon Dropboxiin
iWorks-tiedostojen siirto iPadilta Dropboxiin

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: