Showbie – odotettu työkalu opetukseen

Keväällä BETT-messuilla Englannissa oli esittelyssä odotettu ohjelma tablettiopetukseen, Showbie. Ohjelmalla voi hallita koko sähköistä opetusta kursseittain. Sen kautta voi jakaa helposti kurssin materiaaleja, antaa tehtäviä, tiedottaa, ottaa vastaan oppilaiden työt ja antaa palautetta vaivattomasti. Ei sähköposteja, tulostamista eikä ongelmia, millä tiedoston saa auki. Ja erittäin hyvä ominaisuus on se, että oppilaat eivät näe toistensa töitä, mikä esim. Dropboxissa on ongelma. Opettaja voi antaa palautetta koko ryhmälle tai erikseen yksittäisille oppilaille.

Käyttöönotto vaatii Showbien (ilmainen) latauksen AppleStoresta niin opettajalle kuin oppilaalle. Ohjelman käyttö vaatii rekisteröitymisen, opettaja ”as a Teacher” ja oppilas ”as a Student”. Opettaja kirjauduttuaan voi luoda omille opetusryhmilleen kullekin oman kansionsa, jolle automaattisesti luodaan KOODI, joka jaetaan opetusryhmälle ja sitä käyttäen oppilaat pääsevät käsiksi kurssin materiaaleihin. Sitten opettaja jakaa materiaalit ja tehtävät, jotka voivat olla toimisto-ohjelmilla tehtyjä tiedostoja, kuvia, muistilappuja, lyhyitä ääninauhotteita…  Ne näkyvät kaikille oppilaille. Oppilasluettelosta opettaja näkee, miten oppilas on annetut tehtävät tehnyt. Kullekin oppilaalle syntyy kansio, johon hänen palautuksensa tulevat ja mistä opettaja voi ne avata ja antaa palautetta ”korjauskynällä”, äänitiedostona,… riippuen siitä, millä ohjelmalla oppilas on tehtävän tehnyt.

Oppilas tekee annetut tehtävät valitsemallaan ohjelmalla tai pyydetyllä tavalla. Kun tehtävä on valmis, lähettää sen jakamistoiminnolla (nuoli laatikosta ulos) Showbie-ohjelmaan. Se menee automaattisesti oppilaan kansioon. Oppilas voi avata palautetut tiedostot Showbiessa, kun opettaja on ne katsonut läpi ja tehdä tarvittavat lisätyöt ja palauttaa ne taas opettajalle.

Lähes kaikki tutuimmat iPadilla käytetyt ohjelmat toimivat Showbien kanssa. Toimisto-ohjelmat (Pages, KeyNote, Numbers), esitysohjelmat (Explain Everything, Educreations, ShowMe), muistiinpano-ohjelmat (Evernote…), tuottamisohjelmat (BookCreator, iMovie, …), korjausohjemat (iAnnotate,…) ja tiedostoja voi lähettää myös kuvana esim. miellekarttaohjemista.

Lisätietoja ohjeman käyttöön löytyy osoitteesta http://support.showbie.com ja You Tubesta http://www.youtube.com/user/showbieapp/ . Varsinkin You Tube videoiden avulla ohjelman käytön oppii pienellä vaivalla.

Showbie_aloitus

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: